Hae tästä blogista

tiistai 27. joulukuuta 2011

Tapanina

Joulunviettotapoja muistellessa huomaa aikojen ja tapojen muuttuneen, kuinkahan moni vielä lähtee asiasta tehden tapanin ajelulle? Se perinne juontanee aikaan jolloin joulupäivänä ei ollut soveliasta kyläillä, sen sijaan sitten tapaninpäivänä käytiin sukulaisissa ja naapureissa.
Hevosen puutteessa 'valjastin' potkurin viemään minut tapanin ajelulle - päiväkin oli mitä kaunein!
Pakkasta vain pari astetta ja taivaalla ohutta pilven haituvaa. Koko komeuden kruunasi aurinko, joka matalalla paistaessaan värjäsi pilviä...
Matkani suuntautui mutkien kautta Rokelle, jota kutsun kotitunturikseni, sieltä on huikeat näköalat! Siellä taivaalle katsellessa se näytti erilaiselta eri suunnista riippuen siitä miten auringon  valo taittui pilviin.
Auringon painuessa mailleen se vielä viimetöikseen värjäsi horisontin punaiseksi......

lauantai 24. joulukuuta 2011

Joulua taivaanrannalla

Taivaanrannalla on vietetty rauhallista ja kiireetöntä aikaa, vailla 'täytyy vielä ehtiä'-tunnelmaa.
Yksin asuvalle ei joulu tuo paineita, varsinkaan kun en koskaan ole viettänyt tiukasti kaavoihin sidottua joulua. Lasteni pienenä ollessa asia oli tietenkin toisin, joulu on lasten juhla ja silloin aikuisten pitää tehdä yhtä ja toista jotta lapsille syntyisi joulumuistoja.

Tänävuonna olen saanut nauttia joulunalusvierailuista.  Ne ovat olleet yllätyksiä ja olenkin niistä nauttinut juuri sen vuoksi. Yllätys toimii aina, tilanne on spontaani ja eletään juuri siinä hetkessä.
Eetu alotti yllätysten sarjan, sitä jatkoivat Blacky, Rita ja Nekku. Myös koiraton naapurini piipahti yllättäen aamulla luokseni ja vietimme yhdessä lämminhenkisen juttutuokion.
Kiitän teitä jokaista käynnistänne.

lauantai 17. joulukuuta 2011

HYVÄÄ JOULUA !

 Toivotan kaikille lukijoilleni yhteisesti hyvää ja rauhallista joulunaikaa sekä onnea ja menestystä v.2012 !

torstai 15. joulukuuta 2011

Leutoa joulusäätä


Rovaniemi on koristautunut jouluvaloin ja Lordinaukiolla on vilkasta. Mikäpä ihmisillä ollessa kun ei pakkanen nipistele poskipäitä ja kuulumisetkin tarkenee vaihtaa pitkän kaavan mukaan.
Omalta osaltani jouluun laskeutuminen sujuu eleettömästi kynttilöitä poltellen ja hämäränhyssyä pitäen....

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Fysioterapeutilla

Tänään kävin kontrolli/neuvontavastaanotolla fysioterapeutin luona. Nivelen liikkuvuutta mitattiin astemitalla ja hyväksi todettiin tähän vaiheeseen toipumista. Sain myös uusia jumppaohjeita, täsmäsellaisia.
Pitää aktivoida syviä lihaksia, onneksi olen tutustunut niihin jo joogassa. Muutenkin koen hyötyväni ohjatusta liikunnasta, johon olen aikaisempina vuosina osallistunut, asiat ovat tuttuja ennestään.
Luvassa on myös alkuvuodesta ohjattu kuntoutusjakso...

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Talvi tuli - vihdoinkin

Viimevuosina ovat säät muuttuneet koko maassa enemmän ja enemmän yhdenmukaisiksi. Pohjoisessa ennen niin harvinaiset pitkät pääkallokelit ovat kiusanneet yhtälailla jalankulkijoita kuin autollakin liikkuvia.
Kuluneen viikonlopun aikana olemme saaneet Rovaniemelle sekä lunta että sopivasti pakkasta, luonto näyttää odottavan ihmisten kera joulua.
Pihan lumityöt on tehtävä ja ne tarjoavatkin mukavaa puuhastelua ulkona, vielä mukavaa näin alkutalvesta. Illalla heiluttelimme lumilapioa seinänaapurin kanssa samaan aikaan, yhdessä tehden se oli rattoisaa.
Tämä minun kotikoloni kerää kuitenkin pienelläkin tuulella kinoksia, toisinaan ihan harmiksi asti. Juuri kun olen saanut putsattua porraspielen sama odottaa hetken perästä...

tiistai 6. joulukuuta 2011

Koirapuisto


Rovaniemellä ei koiranomistajia ole hemmoteltu yhdyskuntarakentamisella, tietääkseni täällä on vain yksi koirapuisto. En ole siellä käynyt enkä tiedä millainen se on.
Maastoahan täällä vaaroissa riittää lenkkeilyyn koirien kanssa, mutta koirien seurustelu keskenään turvallisesti aidatulla alueella toisi sosiaalisen ulottuvuuden niin neli- kuin kaksijalkaisillekin. Puhumattakaan keskikaupungin koirakansalaisten tarpeista!
Nyt kaupunki suunnittelee uutta koirapuistoa jonnekin Kairatien-Näretien seutuville.
Kunhan ei sika söisi eväitä.

Juuso ja Iida kävivät aikoinaan tapaamassa lajitovereitaan Herttoniemen Sahaajankadun koirapuistossa, joka on suuri ja toimiva, kerrassaan upea puisto rakenteineen kaikkineen.

Siellä ei ollut erikseen isojen ja pienten puolta, mutta tilaa riitti jokaiselle halusipa sitten haistella hajuja itsekseen tai vetää kaverin kanssa spurtteja.

Tämä kuva kertoo hyvin miten toisilleen vieraatkin koirat osaavat 'keskustella' kunhan ihminen ei häslää välissä!









Ellei puistoon sattuisikaan eläviä lajitovereita riittää silti koirilla katseltavaa
Näitä patsaita voisi käyttää kiipeilyyn...















Sadekuurokaan ei pilaa ulkoilun nautintoa....

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Koiravieraani

Nekku-rouva piipahtaa silloin tällöin vierailulla luonani, niin eilenkin. Nekku on varsin hyväntuulinen koira, se nauttii osaamiensa temppujen esittämisestä ja niiden tuomasta huomiosta. Eilen sain ihailla 'markkaa' ja pyörähtämistä ympäri oikealle sekä vasemmalle. Myös lelukassin purkaminen on Nekulla mieleistä puuhaa, lelujen kerääminen takaisin jäi tälläkertaa emäntänsä kontolle.Oli hauska tavata Nekkua emäntineen!

perjantai 2. joulukuuta 2011

Minä itte !

Sydämestä kumpuava kiitos kultaiselle kuopukselle, naapureilleni sekä Varpulle ja Seijalle saamastani avusta 'avuttomuuteni' aikana!
Aikaa on kulunut jo viidettä viikkoa toimenpiteestä, kunto ja halu selvitä itse nousee kohisten. Vieläkään ei ole lupa kumartua sitomaan kengän nauhoja eikä ajaa autoa. mutta......
Kengän nauhoille olen keksinyt ratkaisun, nauhat etukäteen väljästi solmuun ja hoplaa! jalka solahtaa pitkävartisella kenkälusikalla vaivatta kenkään.

En ole tyhmän rohkea eikä minulla ole näyttämisen halua, mutta tunnen luissani mitä voin tehdä ja mitä en.
Auton suhteen päätin tehdä kokeilun, kun pahin liukkauskin on teiltä hävinnyt. Kuukauden seissyt autoni hyrähti käyntiin ensipyytämällä, ajoin moottorin lämpimäksi ja nautin täysillä vapauden tunteesta!  Kömpelöähän se autoon meno ja pois nousu oli, mutta onnistui kivutta. Ei liene eroa istunko omaan autoon vaiko taksiin.

torstai 1. joulukuuta 2011

Pääkallokelit


Vuoroin pakkasta ja vesisadetta, siitähän seuraa liukkain mahdollinen keli, tien pinnat ovat vesijäällä. Koska mieluiten kuljen metsässä ja latupohjilla (joita ei todellakaan hiekoiteta) ovat kunnon varusteet kullan arvoiset.
Kävelyni ja sitä kautta kuntoutukseni mahdollistaa kunnon varusteet, nastapohjaiset jalkineet ja jääpiikillä varustetut kyynärsauvat.
Tänä aamuna auringon nousu punasi taivaanrantaa ja loi aivan ihanan punertavan ilman luomakunnan ylle! Vaatteet päälle ja ulos liukkaista huolimatta!