Hae tästä blogista

perjantai 26. joulukuuta 2014

Aivoille askartelua

Ulkona paukkuu pakkanen eikä ulkoilu maistu....niinpä nettiä tulee selailtua pitkin pyhiä enemmän kuin tavallisesti. Vastaan tulee kaikenlaista mukavaa, kuten tämäkin aivojumppa. Lapsellinen, helppokin, mutta minua tämä huvitti. Vaihtelua pelaamiselle. Ja syömiselle.

Joulun rauhasta nauttien kuuntelin Areenasta Antti Tuiskun joulukonsertin ja pidin siitä kovasti. Antista pidän muutenkin, sympaattisesta oman kylän pojasta. Suuri merkitys kuuntelunautintoon on näillä tietokoneen kaiuttimillakin, jotka vuosia sitten asiansa osaava myyjä minulle myi. Silloin kuvittelin, että vain nuoriso kuuntelee musiikkia tietokoneella, aikuiset ainoastaan hyötykäyttävät konettaan. 
Kuinka väärässä ihminen voikaan olla. M.O.T.


maanantai 22. joulukuuta 2014

Hyvää joulua

Tämän kuvan myötä toivotan kaikille lukijoilleni rauhallista ja tunnelmallista joulua. Jääköön kiire ja stressi oven ulkopuolelle, vallatkoon jokaisen mielen lämpö ja lempeys!

tiistai 16. joulukuuta 2014

Maanantain vierotusoireet

Viikonlopun jälkeen olo tuntui jotenkin vajaalta, maanantai tuntui etsivän käynnistymistään. Ohjatut kuntoilut ovat joulutauolla mutta jokaviikkoinen rytmi istuu verissä. Viikko on alkanut maanantaiaamun kuntosalilla, ruumis kaipasi 'rääkkäämistään' eikä siihen reipaskaan kävely tunnu riittävän.
Päättelin, että koska minun ryhmäni salivuoro on ma klo 9.00 sali olisi tyhjänä kaikkina kalenteriin merkittyinä ohjattuina tunteina. Niinpä heti virka-ajan alettua soitin kaupungin liikuntatoimistoon ja kysyin voiko salille mennä omatoimisesti. Luvan saatuani napsautin saunan päälle ja lähdin katsomaan josko ovet olisivat auki. Kuten kuvasta näkyy - olivat. Sain ihan yksin koko salin arsenaalin käyttööni ja viikko pyörähti käyntiin täynnä energiaa.

Ja mikä parasta, kalenterissa ei ole merkintöjä!

lauantai 13. joulukuuta 2014

Piparintuoksuinen lauantai


On se aika vuodesta jolloin yhden jos toisenkin kotona leijuu suloisia tuoksuja, vaikka ei vuosikymmenten takaiseen lajirunsauteen pyrittäisikään.
Taivaanrannalla ei harrasteta monimutkaista ruuanlaittoa , mutta jouluksi haluan tehdä niitä perinteisiä laatikkoruokia. Niillä vanhoilla hyviksi maistetuilla ohjeilla, aikaa ja vaivaa säästämättä.
Sen sijaan oikaisen piparitaikinan kohdalla surutta. Kaupan pakastealtaasta lähtee mukaan taikinapaketti tai pari .
Leipominen on rentouttavaa puuhaa kunhan ei tee sitä kiireellä. Taivaanrannalla oli tällä kertaa kaksi leipuria, Ayaan ja minä.

Joku ehkä miettii puuttuvia vauvan kuvia...vauva jätettiin kotiin isoveljen hoiviin, tämä oli meidän äitien laatuaikaa    : )