Hae tästä blogista

tiistai 27. tammikuuta 2015

Telefooni Afrikassa 2

Istun ulkona pimenevässä illassa ja kuuntelen äänimaisemaa, joka poikkeaa suuresti Taivaanrannalla totutusta.
Ilta on ukkossateen jälkeen vilpoinen - 27 astetta - verrattuna päivälämpötiloihin. Lisäksi tuuli tuntuu voimistuvan.

Aikaisemmin illalla kuului jostain kaukaa muessiinin (olikohan termi oikea) laulavalla äänellä esittämä rukouskutsu... nyt kaikuu musiikki ja perheitten ilta-askareet avoimista ikkunoista monelta suunnalta.
Pihapiiriin kuuluu seitsemän asuntoa  ja täkäläiseen tapaan pihaa ympäröi lekaharkoista rakennettu parin metrin korkuinen muuri, jossa on lukittava umpinainen portti.

Turvatontako? En usko, itse koen oloni turvalliseksi tuolla portin ulkopuolellakin, mutta en silti lähde yksin hortoilemaan. Eksyisin. Katulamppuja ei ole.

Kirjoitan tätä puhelimellani, en liitä tähän kuvia koska haluan nähdä ne ensin tietokoneellani.

tiistai 13. tammikuuta 2015

Puikottamista - vaan ei sukkapuikoilla

Kuvien laatu ei kestä ankaraa tarkastelua, epäedullinen valaistus ja puhelimen kamera yhdistelmänä ei ole paras mahdollinen.
Kun puhelin kuitenkin on yleensä aina mukana se on kätevä tapa tallentaa tapahtumia.
Olin Oulussa esikoisen luona viikonloppuna ja sain jälleen harjoitella puikoilla syömistä. Kuva todistaa, että onnistuin tyhjentämään salaattilautasen japanilaisittain, myös nuo jäljellä olevat porkkanasuikaleet päätyivät suuhuni : )

Esikoinen on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa - itse suunnittelemansa autotallin. Hän kertoi lähes asuvansa siellä. Voin hyvin ymmärtää sen, autojen rassaaminen on ollut esikoisen harrastus pikkupojasta lähtien. 
Miniäni on myös kätevä käsistään, hän on pikkuhiljaa sisustanut talon yhden huoneen japanilaisittain. Tehnyt omin pikkukätösin kaikki puutyötkin, koska niitä ei valmiina saa mistään.
Hän on kertonut tästä projektista omassa blogissaan, joka löytyy tuolta minun blogini 'helmasta'. Teksti on japaniksi ja kääntäjän avullakaan siitä ei saa tolkkua, mutta kuvatekstit ovat suomeksi ja kuvat hyviä.

tiistai 6. tammikuuta 2015

Huomenta naurun kera!

Koirattoman elämäni aamurutiineina on ensiksi kahvipannun lataaminen, sitten tietokone lämpiämään...jääkaapille, pari voileipää ja kahvimukin kanssa tietokoneelle. Sähköpostit ... muutamat blogit ja tämän sivun kuvat  tarjosivat naurun, joka ei ota loppuakseen ! Katsokaa ja naurakaa !

Tarkoitukseni oli kirjoittaa tuosta uudesta tiestä, koota sen vaiheista kuvasarja, mutta kuvat ovat jossain bittiavaruudessa. Siispä hirisen vielä hetken tuon sivuston seurassa...