Hae tästä blogista

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Odotusta Taivaanrannalla


Kesä saapuu joka vuosi vaikka antaakin joskus odottaa itseään tuskastuttavan kauan.
Taivaanrannalla ei ole ollut mullistavia tapahtumia, blogikin on viettänyt hiljaiseloa. Taustalla kuitenkin on muhinut kaikenlaista, yhtälailla privaattia kuin myös tämä nyt julkaistava uutinen: Mindi-pirpana on astutettu ja ultrassa on todettu 3-4 rakkulaa!
Tässä vanhassa kuvassa mietiskelee Juusoni, yksi tulevan pentueen esi-isistä. Mindi on Juuson ja Iidan jälkeläinen neljännessä polvessa.
Mindi visiteeraa melko usein Taivaanrannalla ja sillä on tapana selittää -todellakin selittää!- vauhdikkaalla tavalla kuulumisensa. Mindi on lähdössä lomailemaan, siksi pyöräilin eilen illalla sen luo kuulemaan sen uutiset. Sain kuulla runsaat selitykset uusilla ilmeillä maustettuna : )

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Yöttömän yön taikaa

Tämän kuvan myötä haluan toivottaa suloisista suloisinta juhannusta teille hyvät lukijani!
Kuvassa poseeraa edesmennyt Iida-koira, minun herttainen  kukkaistyttöni!

Eletäään suven valoisinta aikaa ja pohjoisessa Suomessa saamme nauttia yöttömästä yöstä viikkokausia yhteen putkeen. Arkistoistani löytyi tämä yöllä kuvattu maisema, sieltä voisi etsiä juhannustaikaan tarvittavat kukat tai jopa käyskennellä alastomana  *tyttöjen pitäisi kirmata juhannusyönä saunapuhtaana ja alasti kukkakedolla niin he saavat heilan* ; ) Tänä vuonna kesän rehevyys antaa odottaa itseään. Juhannuksen aikaan tavallisesti kukkii pihlaja, mutta kylmästä ja sateesta johtuen se antaa odottaa itseään. Tuomen kukinta on sensijaan hyötynyt viileydestä, kukinta jatkuu ja jatkuu....

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Frisbeegolfia ja keilailua





Kevät on ollut kylmä ja sateinen pohjoisessa Suomessa. Kesän tulo on sitkasta ja tuomikin kukkii vasta nyt.
Eilinen päivä kului Ounasvaaran maisemissa tutustuen frisbeegolfiin. Hassun hauska laji, heitellä nyt frisbeetä metsän keskellä mutkittelevaa rataa pitkin kaukana häämöttävään koriin.
Säätiedot lupailivat epävakaista säätä, mutta saimme nauttia auringosta, siispä vielä urheiluopiston laavulla ratkoimme äkkikatsomalta mahdottomalta tuntuvia aivopähkinöitä. Ilman vihjeitä emme niistä selvinneetkään.
Aivot solmussa menimme sisätiloihin keilaamaan. Senkin salat aukesivat hiukan, mutta ehdottomasti mieluummin harrastan ulkolajeja. Tänään on lupeissa potun istutus (viimeinkin !) ja suunnistusta kaverin opastuksella.
Ihan itteä hengästyttää moinen aktiivisuus : )
Niin, tuo kuva....eilinen aivojen ja ropan rasitus vaati päiväunet...yöllä katselin sitten kukkivaa tuomea takapihalla : )

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sorsametsä

 En tiedä kenen keksintöä tämä on , mutta saipa hymyn minun ja monen muunkin ohikulkujan suupieliin. Nämä ilmestyivät juuri ennen viikonloppua paljon käytetyn lenkkipolun viereisille kallioille. Ja saivat olla rauhassa koulujensa päättymistä juhlivilta nuorilta, mikä erityisesti ilahduttaa minua!