Hae tästä blogista

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Taivaanrannalla on pentu!

Palaan ikäänkuin juurilleni, tähän pennun korvienvälin rakentamiseen. Mindin pennuista Konsta on tullut Taivaanrannalle parina päivänä 'päivähoitoon'.
Ihmetellä täytyy miten pian luovutusikäinen pentu sopeutuu itsenäiseen elämään uudessa paikassa. Eilen kaikki oli sille outoa johon piti varovasti tutustua...tänään Konsta tuli boksistaan reippaasti pois ja häntä heiluen jatkoi siitä mihin eilen jäi.

Sopeutumista auttaa suuresti kasvattajan tekemä esityö, joka Iipan tuntien on mittava ja monipuolinen. Pentua käsitellään ja rentoutetaan heti syntymästään asti, sille tarjotaan uusia kokemuksia heti kunhan se taapertaa omilla jaloillaan.
Konsta on sisäsiisti kunhan saa tilaisuuden tehdä tarpeensa ulos. Se osaa myös jo kulkea hihnassa, jota pidän Erittäin Tärkeänä Taitona koiralle. Pikkumiehellä on ikää vasta 8 viikkoa!

maanantai 21. syyskuuta 2015

Pennut lääkärintarkastuksessa


Alotin bloggaamisen tasan viisi vuotta taaksepäin pentuprojektista. Silloin halusin antaa pentujen tuleville omistajille mahdollisimman kattavan kuvan juuri heidän omasta pennustaan ja sen elämän alkuvaiheista.
Nämä Mindin pennut eivät ole kasvaneet Taivaanrannalla, olen vain muutaman kerran käynyt niitä tervehtimässä. Enemmänkin olen hoitanut suhdettani Mindiin, me ollaan ME.
Eläinlääkärin tarkastus ennen pentujen lähtöä uusille omistajilleen kuuluu vastuullisen kasvattajan rutiineihin. Siinä on hyvä olla apukäsiäkin mukana, mutta myönnän että nautin pentujen hyörinästä ja niitten tutustumisesta uuteen paikkaan.

Olen moneen kertaan myös miettinyt bloggaamisen lopettamista, koska näiden viiden vuoden aikana elämä kohdallani on suuntautunut enemmän kodin ulkopuolelle ja asioihin joista en kovin paljon voi kirjoittaa.
Toisaalta haluan kirjoittaa, aika näyttäköön jatkuuko tämä vai avaanko kenties uuden ja erityyppisen blogin.

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä

Kävin eräänä kauniina päivänä tervehtimässä Mindiä ja pentuja. Seurustelu onnistui enimmäkseen vain emon kanssa, pennut nukkuivat ja nukkuivat...
Kun ne viimein heräsivät oli vuorossa eväsretki ulos  : )


torstai 3. syyskuuta 2015

Reittiarpajaiset


   

Tästä lähdettiin ja nyt ollaan loppusuoralla yhdessä rovaniemeläisessä tietyökohteessa. Saamme jopa ympäristötaidetta matkaamme sulostuttamaan : )
Kärsivällisyyttä on kysytty ja kysytään edelleen, koska muualla ympäri kaupunkia ammottavat kraaterit katkovat katuja. Kaupunki rakentaa ja korjaa kaukolämpöverkkoa. Sinänsä hyvä asia, mutta lähes joka kerta pyöräillessä joutuu etsimään uuden kiertotien....eilen tuosta vielä pääsi...