Hae tästä blogista

maanantai 30. marraskuuta 2015

Mitäkö minulle kuuluu?

Kirjoittaminen on jäänyt vähälle viime aikoina.  Koirailu on ollut tämän blogin alkusyy ja myös tästä minulle rakkaasta Rovaniemestä olen halunnut kertoa. Suuret tietyöhankkeet alkavat olla pientä viimeistelyä vailla valmiit. Kaukolämpöverkon kunnostus keskustassa aiheuttaa reittiarpajaisia edelleen.
Valokuvaaminenkaan ei enää innosta, on niin paljon hyviä kuvaajia, joiden tuotoksista voin nauttia. Täytyy vain todeta, että aika aikaa kutakin.

Vapaaehtoistyötä teen edelleen, siinäkin kuitenkin minusta riippumattomista syistä on ollut hiljaiseloa. Usein muistelen maaliskuussa menehtynyttä tuettavaani. Hän oli minun ensimmäinen tehtäväni alottaessani Neuvokkaassa, hän oli toipumassa leikkauksesta ja tarvitsi apua ulkoiluun.Tapaamiskertojen lisääntyessä meidän 'virallinen' suhteemme muuttui ystävyydeksi ja oli minulle monella tavalla merkityksellinen.

Uusia haaveita tulevaisuutta koskien on muhimassa, järjellä ajatellen ne ovat hyvinkin toteutettavissa, mutta vaativat kypsyttelyä. Pakko toistaa fraasia: aika näyttäköön....

tiistai 10. marraskuuta 2015

Leuhka lento


Palasin kotiin matkaltani Helsingistä Finnairin upouudella Airbus 350 koneella, joka tuoksuikin vielä uudelle. Tehän tiedätte; kuten uusissa autoissakin on uuden tuoksu. Kone ei purkanut matkustajia normaaliin tapaan tuubiin, liekö liian kookas siihen, vaan laskeuduimme portaita pitkin kentän pinnalle.

Kotona avasin television ja kappas vaan, siellä puhuttiin lentokoneitten huonosta sisäilmasta ja sen syistä. MOT on katsottavissa yle Areenassa mikäli aihe kiinnostaa.
 Koneen henkilökunta kehotti meitä matkustajia tutustumaan koneen hienouksiin, myös bisnesluokkaan, joka onkin mukavuudessaan lähes olohuoneen luokkaa. Minulle toki riitti mukavuutta rahvaankin puolella !
Tekniikasta kiinnostuneena minua viehätti erityisesti selkänojissa olevat hipaisunäppäimin toimivat näytöt. Niistä voi reaaliaikaisesti nähdä koneen lennon, noususta aina laskeutumiseen asti. Erityisesti minua ihmetytti, että tässä koneessa on myös wi-fi matkustajien käyttöön. Kun kysyin siitä lentoemolta hän sanoi yhteyden tulevan satelliitin kautta.
Kaikista lennoistani tämä oli huippukokemus.