Näinhän tässä taas kävi etten ole päivittänyt blogiani siinä tahdissa kun miten elämä rullaa eteenpäin.
Vaikka kevät ja pohjoistuuli oli hyytävän kylmät juhannus on tänä kesänä kuuma. Luonto on kirinyt kasvun pikavauhtia jopa hiukan edelle normaalia, juhannusruusupensas tuossa pihalla harvoin ehtii kukkaan ajoissa.
Pikkulinnuille riittää hyönteisiä, pesintä on lähitienoolla onnistunut ja lapsukaiset osin ovat jo lähteneet pesistä. Takapihalla on sinne keväällä seinänvierustalle jääneeseen pönttöön tehnyt pesän sinitiainen, siellä on vielä poikue ja emot kantavat ruokaa siivet viuhuen niille. Ruohonleikkuria en voi käyttää, enkä muutenkaan paljon oleskele pihalla etten häiritse pesintää. Seuraan takaoven ikkunasta pesinnän vaiheita, toivon näkeväni aitiopaikalta poikasten lähdön pesästä !
Tein toukokuussa viikon reissun vanhaan kotimaakuntaani Hämeeseen. Matkan suunnittelu alkoi maaliskuun tietämissä, minua kiinnosti Heinola, jonka olen kymmeniä kertoja ohittannut etelän reissuillani. Miksikö Heinola? No, Iippahan muutti sinne reilu vuosi sitten ja olen saanut häneltä viestejä sekä kuvia mielenkiintoisista paikoista siellä. Plus että kovasti halusin tavata Jaden ja Mindin. Sen lisäksi Iipalla on kiinnostava tapa avata paikallista historiaa, kuten esim. jääkauden vaikutuksia Salpausselän harjuun ja vesistöjen muodostukseen.Heinolan ylpeys Tsaarin poppeli on puulaji, tämä tietty puu on Suomen suurin puuyksilö wikipedian mukaan. Sen korkeus on 34,5 m.,latvuksen läpimitta 23 m. ja puun ympärysmitta rinnankorkeudelta mitattuna 6,37m. 😲 Se on selvinnyt vuoden 1901 Kymijoen suurtulvasta, joka huuhtoi muut puiston puut mennessään. Sen on siis täytynyt olla jo silloin aikuinen, sen iäksi on arveltu jopa170 vuotta. Tapasin puuvanhuksen heti ensimmäisellä iltalenkilläni Mindin kanssa ja vaikutuin! Vietin Mindin seurassa parhaat hetkeni Heinolassa kahdenkesken puistoja kierrellen. Suuren rantapuiston äänimaisema muistutti Santahaminaa...