Hae tästä blogista

tiistai 14. heinäkuuta 2015

....haloooo...missä sie oot

Kielestä ja sen rakenteista kiinnostuneena bongasin tämän kuvan fb:stä. Nerokkaasti laadittu teksti!

Mutta kuva kertoo myös vakavasta ja valitettavan yleisestä käytännöstä, ratin ja kännykän yhteiskäytöstä.
Tein työtäni autonkuljettajana aikana, jolloin kännykät olivat vielä tulevaisuutta. Matkapuhelimet autoissa olivat kiinteästi asennettuja ja kannettavat puhelimet suurella akulla varustettuja. Lälläri oli käytössä työautoissa, ja niitä kyllä käytettiin ajaessakin. En puolustele aikaa enkä tapoja. Silti olen sitä mieltä, että liikennekulttuuri on muuttunut välinpitämättömämmäksi, varsinkin ohitusten suhteen.
Toisaalta rovaniemeläisten kunniaksi on sanottava ja itse tämän kokeneena, että polkupyöräijät ja autoilijat osoittavat huomaavaisuutta toisilleen. Autoilijat hidastavat ennen risteystä osoittaakseen huomioineensa pyöräilijän, joka puolestaan kiittää kättä heilauttamalla.

2 kommenttia:

  1. Tuo välinpitämättömyys liikenteessä on kyllä minunkin mielestäni lisääntynyt ihan valtavasti. Kysymyshän ei voi olla siitä, etteivät ihmiset osaisi ja tietäisi sääntöjä. Niitä tulee joka tuutista ja jatkuvasti, joten tietämättömyyteen ei voi vedota. Poliisihan oli juuri huolissaan, kun heillä oli tällä viikolla tehovalvontapäivä, että esim. rattijuoppoja jäi kiinni 23, kun niitä talvella vastaavana päivänä oli vain 4. Kyllä tuo liikkuvan poliisin puuttuminen alkaa tuolla tien päällä näkyä. Tosin täällä Turussa huomasi, että kun liikkuvat lakkautettiin, alkoivat poliisit näkyä enemmän kaupungin katukuvassa. Tuskin se silti suuremmin on tämänkään kaupungin asioihin vaikuttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. Piittamattomuus joka suhteessa ja tasolla on aikamme ilmiö, valitettavasti. Ruohonjuuritasolla siihen voi vaikuttaa vain omalla käytöksellään, vaikka se tuntuukin hyttysen pissalta valtameressä.
      Mutta toisaalta: kun pudottaa kiven veteen syntyy 'rengasilmiö'...renkaat kertautuu ja kertautuu....

      Poista