Hae tästä blogista

lauantai 5. tammikuuta 2013

Uusvanhaa

Termi uusvanhaa liitetään yleensä esineisiin, mutta miksipä ei sitä voisi käyttää myös asioista. Kuten vaikka vanhan harrastuksen uudelleen henkiin herättämisestä.

Rummutan edelleen äidinkielen puolesta - asia, joka on noussut jälleen esille mediassakin - koska se on vaalimisen arvoinen!
Äidinkielen rakenteiden ymmärtäminen helpottaa myös vieraiden kielten opiskelua. Näin pitkän esipuheen jälkeen pääsen itse asiaan, englannin kieleen : )
Olen takavuosina opiskellut kansalaisopistossa englantia vain harrastuksen vuoksi, vailla kummempaa motivaatiota. Viimesyksyinen Espanjan matkani sai minut iloitsemaan siitäkin vähäisestä kielitaidostani; oli kerrassaan hauskaa olla tekemisissä paikallisten asukkaiden kanssa!
Nyt kielten opiskelu kohdallani on noussut jälleen ajankohtaiseksi. Tämä nettimaailma nojaa englanninkieleen. 'Kielikone' kääntää miten kääntää, se ei hallitse rakenteita. Netti avaa tien mihin tahansa maailmankolkkaan, vain pari klikkausta ja maailma on auki edessäni!

Olen tässä blogissani kertonut espanjalaisesta opettajastani Danielista. Kielinero, joka opetti meille englantia suomenkielellä! 

Toinen nettiin ja englanninkieleen liittyvä henkilö on lukijaksenikin kirjautunut Ritva. Tutustuimme netissä hassutellen, mutta hassuttelun lomassa kävi ilmi, että me molemmat luimme kansalaisopistossa englantia samasta kirjasta ja samasta kohdasta! Vaihdoimme sp-osotteita ja aloimme viestitellä toisillemme englanniksi. Löysin arkistoja penkoessani hänelle kirjoittamiani viestejä enkä ymmärtänyt niistä enää höykäsen pöläystä!
Siis kansalaisopistoon, kertaus on opintojen äiti.

JK. Daniel on facebookin mukaan Kiinassa ja Ritvasta tuli ystäväni myös elävässä elämässä!

2 kommenttia:

  1. Ihania postauksia sulla on täällä! 29.12 kosketti tosi syvältä! Mulla oli niin kiireitä koko joulukuun, että meinaisn jo lopettaa blogistaniassa olon mutta en voi elää ilman teitä! Äidinkielestä...olen hokenut aina nuorisolle, että äidinkieli on kaiken pohja! Sitä tarvitaan myös työssä kuin työssä, hyvää äidinkieltä. Mukavaa loppuvuotta! Pidä susta huolta. Mulla on monia blogeja vielä läpikäymättä. Aion lukea kaikki, ja kaiken, mitä teille kuuluu!

    VastaaPoista
  2. Oi Vilukissi ystäväni! Ihanaa nähdä sinut täälläkin, blogiasi toki olen seurannut tiiviisti vaikken olekaan kommentoinut...

    VastaaPoista