Hae tästä blogista

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Pientä pohdintaa

Tämä blogini makaa tukevasti pienten ja hiukan suurempienkin arkisten sattumusten päällä, vaikkakin alunperin oli tarkoituksena myös pohdiskella erilaisia ilmiöitä ja niiden syntyjä.
Blogien maailmaan nyt enemmän perehtyneenä ja muutamaa sellaista tiiviisti seuraavana olen sitä mieltä, että jokainen blogi muotoutuu ylläpitäjänsä oloiseksi. Hyvä niin, tylsää olisikin lukea kymmentä samanlaista tuotosta.

Jokaisen ihmisen elämässä on pienempiä ja suurempia käännekohtia, jossa pitää tehdä valintoja. Pitäisi osata nähdä kauas valintojensa seuraukset, koska niiden kanssa pitää sitten elää.  En usko myöskään kenenkään tekevän aina oikeita päätöksiä, vaan on sallittava  myös ne virhearvioinnit. Ne ovat ne kuuluisat kantapäät, joiden kautta oppi tulee!
Usein päätökset vaikuttavat vähintäänkin lähipiiriin, poliitikoilla koko kansakuntaan, eikä niihin olla aina tyytyväisiä.
Omalta osaltani olen myös tehnyt virhearviointeja, jotka tällä järjellä ja kokemuksella voisin välttää. Olen kuitenkin kokemuksiini nojaten sitä mieltä, että se mikä ei tapa vahvistaa. Tappion voi kääntää - ellei suoraan voitoksi, niin lieventää sitä - kunhan ei jää ruikuttamaan epäonneaan. Elämä kulkee jokatapauksessa eteenpäin.

7 kommenttia:

  1. olisipa tässäkin tykkään nappi niin painaisin sitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!
      En halua blogiani 'hyvääpäivääkirvesvartta'- tyyliseksi, vaikka harvoin pohdinkaan täällä syntyjä syviä. On mukava saada kommentteja, jopa kyseenalaistuksia, muuten tämä on sellaista yksinpuhelua!

      Poista
  2. Olipa niin osuvaa tekstiä taasen... jotenkin minun kohalle nappas ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, elämässä on jokaiselle jotakin, pitäisi vain osata poimia viisaasti. Ehkä elämä kuitenkin olisi tylsempää ilman kommelluksia, kuten sekin että kerran lähdin Rovaniemeltä Haapajärvelle kahden koiran kanssa eikä mukaan tullut yhtään hihnaa :- ))

      Poista
  3. Laura, siitä on ikuisuus, ku olet täällä käynyt... olis varmaan uusinnan paikka ;)

    VastaaPoista