Hae tästä blogista

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Luomuviljelyä

Kun se kerran iskee siitä on  vaikea päästää irti...pätee moneenkin asiaan. Tällä kertaa se on maanviljelys : )    
Mökillä oleva peltotilkku on saanut kauan kasvaa paria pottupenkkiä lukuunottamatta mitä itse haluaa , vain kerran pari kesässä se on niitetty.
Kiinnostus oman ruuan kasvattamiseen on laajalti kasvamassa, päätellen television puutarhaohjelmista. Ei ollenkaan huono ajatus. Itse en ole viherpeukalo, mikä on tullut jo usein todettua tässä blogissakin. Onnekseni kuopus on innostunut asiasta ja lisäksi vielä Seijasisko kiinnostui kokeilemaan kanssani josko saisimme tuotettua itse taatusti luomuruokaa.

Vietimme Seijasiskon kanssa helteisen päivän suunnitellen ja toteuttaen luomuprojektiamme...ensin pieni puhelinneuvottelu, sitten kiisselin keitto...ja kaupan kautta matka mökille.
Tuo kiisseli on aivan olennainen osa meidän porkkanan kasvatuksessamme. Olen sitä jo kokeillut takapihalla ja se toimii. Siemenet jäähtyneeseen löysään kiisseliin, porkkanan ikävän harvennusvaiheen voi lähestulkoon unohtaa. Lisäetuna on siementen turpoaminen ja kosteuden säilyminen mullassa.

Koska matka kotoa tiluksillemme on piiiiiitkä, kylvimme lisäksi vain hiukan tilliä, persiljaa ja retiisiä. Mahdollisimman helppohoitonen projekti.
Tai helppohoitoisuuden voi samantien unohtaa, kitkemistä tulee riittämään...kesantopelto kasvaa vuosia ja taas vuosia eteenpäinkin ohdaketta ja juolavehnää. Vain sitkeä kääntäminen ja kitkeminen voi taltuttaa ne.


5 kommenttia:

  1. Onnea viljelmille! Minun silmääni tuo aikaisemmin esitelty pellonpläntti näyttää sekä isolta että muutenkin hienolta. Itse istutin kokonaista kuusi perunaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin myös sinun kuudelle perunallesi !
      Se peltopläntti onkin hieno juuri käännettynä, kun niin ohdakkeen kuin juolavehnänkin versot ovat maan uumenissa : D

      Poista
  2. Onpa kivaa puuhaa ja toivotaan että rulee runsas sato, minä kaipaisin hiukan isompaa maapalasta, että olisi enemmän tilaa istutella hedelmäpuita ja pensaita ja vaikka mitä....nyt on pientä tilanahtautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin nähdä sieluni silmillä sinut runsaassa ja rehevässä puutarhassa keräämässä satoa... ja keittiössä jalostamassa sitä sekä silmien että vatsan iloksi : )

      Poista
  3. Kiisseliohje olisi kiva. Sellaista en ole vielä kokeillutkaan porkkanakylvöissä.

    VastaaPoista