Hae tästä blogista

perjantai 6. toukokuuta 2011

Aku Ankka

 Ilmiö, joka pitää pintansa vaalituloksista ja kaikesta maailman myllerryksestä huolimatta on Aku Ankka !
 Muuan nimeltä mainitsematon oikeustoimia välttelevä eurooppalainen poliitikko moitti meän ruokaa kelvottomaksi, pöljä.  Sama kumpi pää sillä on äänessä!
 Potun ja ruisleivän voimalla ollaan selvitty  hamaan IT-huumaan saakka. Tiiä sitten eteenpäin, riittäneekö pitsassa ja perunalastuissa poveria...kaupassa kerran kuultua:" Pitää mennä safkalle...." lausahti runsaasti ylipainoinen poika sylissään perunalastupussi ja puolentoista litran kokispullo.

Mutta puheet ruuasta sikseen ja takaisin Aku Ankkaan. Se on sukulaisineen on viihdyttänyt yli rajojen lapsia ja lapsenmielisiä aikuisia kokonaisen ihmisiän. Monessa perheessä, meilläkin,  aikuiset selailevat vanhoja Ankka-kansioita eikä aikuisikään ehtinyt lehden tilaajakaan ole harvinaisuus.
Mutta eikös vaan Ankka-dynastiastakin joku rienaaja paremman tekemisen puutteessa tehnyt terävän huomion: Aku ja kumppanit esiintyvät julkisesti ilman housuja! Hyi!

Aku koukutti lukijansa jo ennen television tuloa, olisikohan ollut esiaste Kauniille ja Rohkeille. Aku hakkaa mennen tullen aitoudessaan kyseisen sarjan, jonka haluaisin kuopata ja syvälle sittenkin.
Sarjoista puheenollen kotimaiset sarjat keräävät huippukatsojalukuja. Näistä Taivaantulet on onnistuneitten näyttelijävalintojensa vuoksi suosikkini.
Tässä vedän kotiinpäin, revontulet ja pohjoisen elämä on totta ja tuttua, siihen on helppo upota. Ja tästä syystä maksan TV-luvan mielelläni. Enkä tilaa Aku Ankkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti