Hae tästä blogista

maanantai 29. elokuuta 2011

Pohjoista puhetta 2

Jo aiemmin tässä blogissani olen tuonut julki kiinnostukseni länsirajan murteisiin ja pohjoisen elämän kuvaukseen. Eikä vähäisempänä tule ulkoilmateatterit, joista kuluneena viikonloppuna sain tutustua Kolarin Äkäslompolossa olevaan Ihmisen rinkiin.
Esityksenä oli laulunäytelmä, joka on saamassa jatko-osia tulevina vuosina. Lainaan tähän ohjelmalehtisestä pätkän esittelyksi:
'Pieni kansani laulu on kuvitteellinen historiallinen balladi, tarina, jota olisi voitu jossakin lappilaisessa suvussa kertoa sukupolvesta toiseen.'

Näytelmän käsikirjoittajana toimii Uuttu-Kalle, jonka aiempaa tuotantoa on mm.Velho-ooppera. Sen lisäksi häneltä löytyy muutakin kirjallista tuotantoa.


'Näytelmä päättyy ja näyttämö hiljenee..'

Rikollinen palaa rikospaikalle väitetään, ja mikäpä minä olen sitä muuttamaan, siispä seuraavana päivänä kameraani tarttui muutama otos esityspäikalta.
Puitteet ovat vaikuttavat.

Tässä kuvassa poseeraa eräs näyttelijöistä, Lapin lehmä. Se esiintyi useassa kohtauksessa ja oli selvästi harjoitellut, esiintymisjännitystä ei ollut havaittavissa.
Kun näytelmä sijoittuu lapin maisemiin esiintyjinä oli myös kaksi poroa, jotka samoin esiintyivät kokeneen konkarin tavoin.
Loppukiitoksiin toista poroa talutti pieni poika, arviolta alle kymmenvuotias. Ihailtavaa oli pojan ja poron yhteys: kumpikin kumarsi täsmälleen yhtä aikaa!






Näyttelijöiden ja yleisön sosiaaliset tilat ovat todella asianmukaiset ja paikan henkeen sopivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti