Hae tästä blogista

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Porojen kaupunki


Rovaniemi on rakennettu porojen ikiaikaisille laidunmaille, jossa  porot käyvät edelleen ruokailemassa asutuksesta välittämättä.
Kuten kuvakin kertoo.

Rovaniemi hyödyntää poroa myös  matkailun edistämiseen.
Viitisentoista vuotta taaksepäin muutamat rovaniemeläiset yrittäjät löivät  viisaat päänsä yhteen ja kehittelivät hullunhauskan idean porokisoista keskellä kaupunkia!
Tapahtuman vetovastuu on siirtynyt parikin kertaa mutta välivuosista huolimatta porojen sprinttikisa vetää yleisöä. Porot juoksevat Pohjanhovin rannasta neljännesmailin Koskikatua ylöspäin suoja-aidoin reunustetussa 'rännissä'. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että poro-cup on aivan eri kilpailu.

Rovaniemen poliisilla oli pr-poro Maija, joka menehtyi liikenteen uhrina. Se ehti kuitenkin saada urosvasan, joka on perinyt emonsa pr-viran ja 'tekee poliisia tykö' yleisötilaisuuksissa.
Poliisihuumorilla vasa on saanut nimekseen Artturi (Iivari Reinikainen).

Pysyvämminkin porot ovat asettuneet katsojien iloksi kaupungintalon ja teatterin väliselle alueelle.
Näistä teoksista ja niiden tekijöistä löytyy enemmänkin tietoa täältä http://www.rovaniemi.fi/loader.aspx?id=2f5d077c-8fb8-4e66-b0ac-e5aa6524fab2

 Tämän betoniporon nimi on 'Oonko mie tiellä'                               Tämä on nimeltään 'Ulosmarssi',
 Tekijänä Tom Engblom                                                                 taideseppä Risto Immosen teos.





Tämän teos on Teuvo Tuomivaaran käsialaa ja on nimeltään
'Loikka'.

Porotokka tästä vielä puuttuu. Se tervehtii  matkustajia Rovaniemen lentoasemalla. Olen siihen erittäin ihastunut, mutta en ole saanut siitä mieleistäni kuvaa, siksipä laitan linkin
 http://julkisetteokset.rovaniemi.fi/teokset/joulumaan_porot.htm



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti