Hae tästä blogista

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kutoen - ommellen - neuloen ?

Viimeistelty ja viimeistelemätön käsityö - pieni mutta silti huomattava ero.
Sukkaprojektini on hyvässä vauhdissa, kaksi paria valmiina. Yhdestä 150g kerästä tulee kaksi kokonaista ja kolmas kärkikavennusta vaille sukkaa.
Kun olen hakenut kaksi kerää, se tarkoittaa että pitää hakea niin monta uutta kerää, että viimeisestä kerästä tulee tasaparit : )
No joo, katotaan.
Novitan lankoihin olen pettynyt, niissä on epätasainen kierre ja siksi silmukatkin puikoilla ovat epätasaiset. Vyötteestä käy ilmi, että Novita toimii Virossa.
Lapsesta saakka olen kutsunut kutomiseksi tekemistä puikoilla langasta , mutta sepä onkin neulomista....
Kangaspuilla kudotaan. Sitäkin olen harrastanut, mattoja, raanuja, pöytäliinoja...
Autossa on mukana kutomani matkahuopa, jolla talvisin suojaan tuoretuotteet jäätymiseltä, kesällä pakasteet sulamiselta. Saunassa on pellavainen pitkä laudeliina, jonka alunperin kudoin pöytäliinaksi. Jotta se olisi kaunis pöydällä se vaatisi mankelia, jota minulla ei ole. Kuvan huivi on ohuesta villalangasta tehty lämmittämään hartioita.

Neulomisen lapsena yhdistin ompeluun, neula ja lankaa tai ompelukone välineinä.
Tämä ulkoilupuku on myös omien kätteni tuotos.Se toimikin hyvän mallinsa vuoksi niin hiihtäessä koirien kanssa kuin muussakin liikunnassa.

Kuvan otosta on kulunut reilusti yli 20v.

Vielä nytkin käytän hiihtäessä omaa tekemääni takkia, joka on jo kolmas samalla kaavalla itselleni tekemä. Hieman mittoja muuttelemalla tein myös esikoiselle ulkoilutakin samalla kaavalla. Hän mieltyi siihen niin että kun se kului loppuun toivoi uutta samanlaista. Teinkin uuden, mutta aikaa oli kulunut yli kymmenen vuotta ja sorminäppäryys ei ollut entisellään, takista ei tullut yhtä mieluinen. Esikoinen muuten muokkaa itsekin ompelukoneella vaatteitaan mieleisikseen.

 Tein Juusolle ja Iidallekin 'takit' jotka ovat vieläkin käytössä. Iidan takki on Nekulla ja Juuson takki on vierasvarana : )
Nykyisin ompelukoneeni toimii vain korjausompeluun ja verhojen päärmäykseen. Vaan mistäpäs sen tietää vaikka vielä innostuisinkin ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti