Hae tästä blogista

lauantai 13. lokakuuta 2012

Surffailua

Näitä koiramaisia juttuja näkyy syntyvän tänne kuin itsestään, aivoissani lienee erityinen suodatin : )

Kääpiösnautseri Amorin sivuille surffailin Tenhon linkkejä seuraten. Sieltä poimin allaolevan lainauksen, koska siihen sisältyy asioita joita koiranomistajaksi aikovan pitää miettiä hartaasti.

"Koiran omistamista ei voi kutsua harrastuksista helpoimmaksi. Vertailun vuoksi: Aerobic ei koskaan herätä kello kolme yöltä ja pyydä päästä ulos asioilleen. Kamera ei nakertele juhlakenkiä rikki, eivätkä sukset muutu aggressiiviseksi, vaikket sosiaalistaisikaan niitä. Ja entä ne postimerkit sitten - ne odottavat kiltisti kaapin nurkassa iäisyyden, vaikka innostus loppuisikin." (Katri Syvärinen, Koiramme 1/2008.)

Toinen lainaus niinikään surffailun tuloksena kertoo mistä koiran kanssa elämisessä on kyse. Itse kuitenkin käyttäisin hän-muodon sijaan se-muotoa (kertonee asenteistani). Lainaus löytyy sivulta http://nontoxic.webs.com
" Hän on sinun ystäväsi, toverisi, puolustajasi, koirasi. Sinä olet hänen elämänsä, rakkautensa, johtajansa. Hän on sinulle uskollinen ja aito viimeiseen sydämmenlyöntiinsä asti. Sinun tulee olla hänen kiintymyksensä arvoinen. "

Haluaisin jokaisen koiranomistajan sisäistävän lainauksen viimeisen lauseen! Että se olisi mahdollista pitää ihmisen perehtyä koiran lajinomaiseen käyttäytymiseen ja tarjota koiralleen myös 'koiramaista' yhdessä  tekemistä rodusta riippumatta.
Siksipä olenkin itse miettinyt omia mahdollisuuksiani tarjota aktiiviteetteja nelijalkaiselle kaverille. Pelkkä metsässä käveleskely ei mielestäni riitä nuorelle vireälle koiralle, sen olen jälleen todeksi havainnut Matildan kanssa touhutessani keväällä ja kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti