Hae tästä blogista

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Helppohoitoinen orkidea




Valkoinen orkideani jaksoi kukoistaa 2,5 kuukautta ennenkuin alkoi pudottaa kukkiaaan. En tiedä toista yhtä sinnikästä kukkijaa! Kukat ovat vielä pudottuuaankin koristeellisia.


Lila orkidea ei jaksanut tehdä kuin neljä nuppua, jotka se ilokseni jaksoi myös avata kokonaan. Selvästi päivän pituudella on vaikutusta kukkien muodostumiseen ja kestoon.  Veikkaisin että 12 tuntia olisi ihanne, eikös se lie tropiikissa ole päivän pituus.

Kastelussa olen noudattanut orkidanäyttelyssä saamaani ohjetta: upotuskastelu kun juuret ovat vaalenneet. Orkideat myydään läpinäkyvissä muovipurkeissa, joista on helppo seurata juuriston tilaa.  Lehtien suihkuttelua ei pidä tehdä, kosteus jää lehtihankaan, josta aikaa myöten kehittyy sienitauteja.
Kaikenlaiset orkideamullat ovat kuulemma myös pannassa. Kasvualustana puun kaarna on hyvä. Järkeenkäypää, jos ajattelee niiden kasvuympäristöä.

Näin kertoo Wikipedia 'Suurin osa kämmekkäkasveista on epifyyttejä, jotka kasvavat tropiikin ja subtropiikin kosteilla seuduilla muiden kasvien, kuten puidenkaktusten ja puusaniaisten varsilla'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti