Hae tästä blogista

perjantai 7. joulukuuta 2012

Hiukan koiran kasvatuksesta



Halpaa koiran pentua etsivä ei tule ajatelleeksi nokkaansa pitemmälle. Vastuuntuntoinen koiran kasvatus sisältää paljon muutakin kuin lopputuotoksena sen pienen ihanan karvapalleron!

Ennenkuin päästään edes astutukseen vastuuntuntoinen kasvattaja harrastaa rotua, käy erilaisia kursseja, mm.kasvattajan peruskurssin, maksaa jäsenmaksuja vähintäänkin Kennelliittoon ja rotua harrastavaan yhdistykseen pysyäkseen ajan tasalla rodun  kehityksestä ja terveyden tilasta . 
Vastuuntuntoinen kasvattaja tapaa muita kasvattajia mm. käymällä näyttelyissä ja muissakin koiratapahtumissa, joista myös syntyy kustannuksia majoittumisineen matkoineen päivineen. 
Vastuuntuntoinen kasvattaja hoitaa narttuaan mm. ruokkimalla asiallisesti ja varmistaa sen terveydentilan käyttämällä sitä eläinlääkärillä paitsi rokotuksissa myös tarkastuksissa rodulle tyypillisten sairauksien varalta.

Nämä kaikki ennenkuin edes päästään itse asiaan, siihen astutukseen.
Vastuuntuntoinen kasvattaja harkitsee tarkoin sopivia yhdistelmiä, jolloin useimmiten joudutaan astutusmatkalle lähtemään kauas. 
Onnistuneen astutuksen jälkeen vastuuntuntoinen kasvattaja varmistaa narttunsa hyvinvoinnin panostamalla ruokintaan ja varautuu penikoimiseen varmistamalla eläinlääkärin tarvittaessa ja järjestäen vapaata töistä.
Myöskään pentueen synnyttyä ei vastuuntuntonen kasvattaja kiristä kukkaronsa nyörejä, vaan ruokkii huolellisesti emoa, rokottaa, siruttaa ja tarkastuttaa pentueensa eläinlääkärillä, unohtamatta madotuksia. Ja rekisteröi pennut.

Miksi kaikki tämä? Eikö vähempi riittäisi?
Ei riitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti