Hae tästä blogista

tiistai 14. toukokuuta 2013

Minä 'Neuvokas'

Olen kirjoittanut Neuvokkaasta jo aikaisemmin viimevuoden helmikuussa jutussani 'sukkia sukkia sukkia', johon viereinen kuvakin liittyy. Noista sukkatalkoista heräsi kiinnostukseni vapaaehtoistyöhön.
Sukkia talkoilleet saivat kutsukirjeen sukkahaastejuhlaan, osallistuin, vaikutuin ja siinä se oli! Tähän porukkaan olisi mukava liittyä.
Edellä oleva on jonkinlainen johdanto eiliseen iltaan. Ja siihen minkä vuoksi olen entistäkin vakuuttuneempi vapaaaehtoistyön sisältörikkaudesta.


Neuvokas ei suinkaan ole vain vanhojen mummojen sukkakerho...kaukana siitä!
Eräs Neuvokkaan yhteistyökumppaneista on Lyseonpuiston lukio. Osallistuin viimeviikolla järjestettyyn välittämisen päivään, jolloin runsas vapaaehtoisten joukko  jalkautui nuorten kanssa ympäri kaupunkia, ja jonka yhtenä tarkoituksena oli 'ylisukupolvinen' kohtaaminen, ihmiseltä ihmiselle.
Oma kohteeni oli Jokkakallion asumispalvelukeskus (huh mikä sanahirviö!) seitsemän lukion ekaluokkalaisen kanssa aamuyhdeksästä iltapäiväkolmeen. Jokkakalliossa sijaitsee palveluasuntoja, dementiaosasto ja hoivapalveluosasto, joissa kaikissa osallistuimme parhaamme mukaan asukkaiden arkipäivään.

Kuten sukkatalkoissa järjesti Neuvokas myös tämän suurtempauksen osallistujille kiitos illan. Olen vieläkin eilisen lumoissa, tunnelma oli lämmin ja iloinen.. ajatelkaa: ei juhlapuheita... täytekakkukahvit... oman ohjelmarenkaan esityksiä.... yhteislaulua... suomalaista musiikkia kahdella hanurilla.... I love it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti