Hae tästä blogista

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Netti

Vihdoinkin saan nauttia auringonpaisteen ja puhtaitten hankien kombinaatiosta! Yhdistelmä täydentyy me-kokemukseksi, kun siihen lisätään Mindi-pirpana.
Mindin emäntä loukkasi jalkansa ja tarvitsi apukäsiä koiranhoitoon, joten pirpana tuli Taivaanrannalle pariksi päiväksi.

Blogi on jäänyt vähälle huomiolle viimeaikoina, olen entistä enemmän päivittänyt naamakirjaa, koska siellä yhteys toimii lähes reaaliajassa.  Minusta on mukava seurata kaverien päivityksiä ympäri maailmaa. Naamakirjan idea on myöskin luoda uusia yhteyksiä kaverinkaveri-periaatteella.
Mutta ei ainoastaan uudet kaveripäivitykset tule huomioiduksi, vaan myös vuosikymmeniä jatkuneet ystävyydet tuovat iloa elämään. Sain yllättäen skype-puhelun  lähettipojalta, joka asuu perheineen Saksassa. Koiraharrastus on poikinut muitakin ulkomailla asuvia kavereita, joiden kuulumisia saan seurata facebookissa. Siis eläköön internet ja naamakirja : ) 
Internet on kuitenkin vain väline, todellinen yhteys edellyttää jotain yhteistä nimittäjää. Sellaista joka on tai on ollut osa elävää elämää.
Elävässä elämässä on enemmän sitä muuta kuin nettiyhteydet, vaikka ne ovatkin tärkeä osa yhteydenpitoa. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, kirjeet olivat aikoinaan yhteydenpitokeino kaukana asuviin sukulaisiin ja ystäviin. Mutta kuka enää viitsii kirjoittaa kirjeitä? Sähköpostikin toimii vain virallisemmissa asioissa. Some on vallannut - ja köyhdyttänyt? - ihmisten välisen seuraelämän.

2 kommenttia:

  1. Kaksi viikkoa Mindin ja Tillin kanssa nautittiin Rovaniemen aurinkoisista ilmoista. Nyt tovi ollaan täällä Pohjanmaalla. Mutta palaamme takaisin ...

    VastaaPoista
  2. Hyvä syy, hyvä matkaseura ja mahdollisuus reissaamiseen tekee siitä hauskaa ! Mindille tekee hyvää saada olla koiraseurassa, Taivaanrannalla siitä puute.

    VastaaPoista