Hae tästä blogista

perjantai 26. tammikuuta 2018

Talvi

Talvi tapoineen on täällä pohjoisessa. Tavat vain ovat muuttuneet vuosikymmenten kuluessa, ei taida olla ns. normaalitalvea enää olemassakaan. Toisinaan lunta tulee kirjaimellisesti taivaan täydeltä ja silloin on hankala nähdä tien penkkoja, pitää vain ajaa kieli keskellä suuta. Kunnon pakkasiakin on riittänyt tammikuulla, auton sisätilan lämmitin on ollut kovin tarpeellinen varuste.


Kirkkaina pakkaspäivinä auriko on ilahduttanut läsnäolollaan. Aluksi vain pikaisia - kuin ujoja -kurkistuksia puiden lomasta.
Oi miten odotankaan maaliskuun leutoja aurinkoisia hiihtokelejä!

2 kommenttia:

  1. Saimme täällä Pohjanmaalla vasta nyt helmikuussa kunnon talvea. Mua ärsyttää, kun mua vanhemmat ihmiset taivastelevat 20 asteen pakkasia. Hyvänen aika sentähden, v 1985 oli 35 asteen pakkasia! Me taidamme opettaa lapsillemme ja lapsenlapsillemme, että 10 asteen pakkanen on ok. Itse en taivastele ollenkan alle 30 asteen pakkasia. Teillä on oikein penkkojakin! Kyllä meilläkin lunta on mutta ei lapsuuden ajan penkkoja. Odotan kuitenkin kuumeisesti kevättä ja kesää. Jotenkin kylmyys ottaa nykyään hermohin, heh. Kerrospukeutuminen ie ole mua. Takki kinnaa (on siis pieni) rinnuksilta jo muutenkin! Halauksia sinne ja hiihtokelin odottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos halauksista ja toivotuksista! Blogin päivitykset harvenevat näköjään yhä harvemmiksi, tuntuu että kaikki on jo sanottu... On meillä tosiaan penkkoja, nyt enemmän kuin muistini mukaan koskaan. Pitäisiköhän tehdä 'penkkapäivitys : )

      Poista