Hae tästä blogista

tiistai 5. lokakuuta 2010

Kirjastossa lainattua

Taannoisten Rovaniemi-päivien aikaan kirjastossa oli monenlaisia tapahtumia. Eräs sellainen oli elävien kirjojen lainaus. Eläviksi kirjoiksi oli ilmoittautunut lehtihaulla erilaisia ihmisiä ammatin, syntyperän, aatesuunnan yms. perusteella.
Itse lainasin Palomiehen, Kotiopettajattaren, Lappalaisen ja Ateistin, yhden kerrallaan. Laina-aika oli 20 minuuttia ja lainoihin piti luonnollisestikin tutustua kirjastossa. Mielenkiintoisia ihmisiä, erilaisia kuten oikeat kirjalainatkin. Selkeintä tekstiä tuli Palomieheltä, voin hyvin kuvitella hänet tehokkaana toimijana tehtävässään.
Lainattavana oli myös Espanjalainen. Hänet oli lainannut Daniel, itsekin espanjalainen. Daniel opettaa Rovalassa englantia ja espanjaa suomenkielellä.
Olen käynyt parina talvena hänen tunneillaan ja niinpä jäin juttusille, kun pitkästä aikaa tapasimme. Puhe ajautui kuin itsestään kieleen ja erilaisiin sanaleikkeihin.
Kerroin hänelle jutun kärpäsestä, joka sanoi kaverilleen: "Tuuppas kattoon kattoon, kun kaveris tapettiin tapettiin." Sain selittää.
Kielellä leikittely on muutenkin mielipuuhaani, sanojen palottelu tai yhdenkin kirjaimen vaihto. Kuten 
Guin ne sit on loppu, sanoi turkulainen kun ei saanut tummaa olutta .   
Airodynamiikka tutkii soutuveneiden liikevastusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti