Hae tästä blogista

tiistai 24. tammikuuta 2012

Saunaparlamentti kokoontui

Näitä juttujani seuranneet muistanevat mieltymykseni vesijumppaan ja sen jälkeiseen saunomiseen.
Viikkoni alkaa näissä merkeissä ja eilen kaipasin kovasti  kameraani uimahallin suihkutiloissa.
Ei, ei ole kysymys alastonkuvista vaan nauruhermojani kutkuttavasta tilanteesta!

Meitä on ehkä n.25 ryhmässä, ikähaitari 65-88v. , ennen altaaseen menoa peseydymme ja puemme uimapuvut kukin parhaan kykymme mukaan märkään kroppaan.
Sehän ei suju enää eritavalla vaivaisilta mummoilta kuin vettä valaen. vaan auttelemme toinen toistamme olkaimista ja selkäpuolelta.
Ryhmätyössä on voimaa ja se lisää yhteenkuuluvaisuuttta. Yksi pyysi apua olkaintensa kanssa, toinen asettui hänen taakseen auttamaan ja sai kolmannen auttamaan omien olkaintensa kanssa ja vielä neljäs auttaja liittyi jonoon... Tokaisin että olispa lehtijutun paikka, mummoenergiaa ja elämän riemua uimahallissa!

Saunassa puhutti presidentin vaalit, luonnollisesti. Minun sukupolvelleni Haaviston perhesuhteet eivät ole itsestäänselvyys. Itsenäisyyspäivän vastaanotto ja Antonio hihittämässä....vaikea kuvitella.
Myös Väyrysen vahva nousu puhutti.
Juuri kun olimme saaneet puitua vaalit nousi lauteille nuori nainen joka puuttui puheeseemme ja sanoi osallistuneensa Väyrysen kampanjaan. Hän kertoi opiskelevansa luokan opettajaksi ja siitä kehkeytyikin mielenkiintoinen keskustelu nuorista ja politiikasta yleensä.

Sauna ja suomalaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti