Hae tästä blogista

tiistai 28. helmikuuta 2012

Ongelma ja sen ratkaisu

Minua on harmittanut jo useamman viikon tämä tietokoneeni sielunelämä. Suostuakseen käynnistymään se on ruvennut vaatimaan valintoja 'yes - not' ja F1 yms. teksteihin, joiden merkityksestä minulla ei ole hajuakaan.
Kysymyksessähän on BIOS-systeemi, joka ei kyselemättä saanut tarpeeksi informaatiota käynnistääkseen varsinaista käyttöjärjestelmää.
Sen ymmärsin ihan ominpäin, mutta siitä eteenpäin piti kysellä esikoiselta neuvoja. Tuli kerrotuksi sekin, että olen joutunut jo pitkään asettamaan itse kellon ajan. Helppo juttu sanoi esikoinen, vaihda patteri!

Juu juu, patterillahan kaikki kellot käy nykyään,,, seuraavaksi myyjäliikkeeseen kysymään millanen patteri pitäisi ostaa, ynnä neuvot missä se vaihdettava patteri sijaitsee : )
Sekin selvisi, sinne emolevyn kylkeenhän se. Onneksi sentään tiedän mikä on emolevy!

Seuraavaksi ongelmaksi muodostui tietokoneen kotelo. Jollain tavalla se pitäisi saada auki särkemättä. Irrottelin johdot ja nostin keskusyksikön sängyn päälle ja pyörittelin sitä ja ajatuksiani... ihmisten avattavaksi se on tehty, pakko se on kotikonstein saada auki.
Pari ruuvimeisseliä, rohkeutta ja kärsivällisyyttä ja sain kun sainkin kotelon auki. Loppu olikin todella helppoa.
Kone paikalleen ja johdot kiinni.
Ongelma poistui ja tietokone käynnistyy niinkuin pitääkin. Hyvä minä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti