Hae tästä blogista

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Rovaniemi repii ja rakentaa

Jostain syystä koirajutut ovat jääneet blogissani lapsipuolen asemaan, sijalle on noussut rakentaminen. Ja että uutta voidaan rakentaa pitää purkaa vanhaa rakennuskantaa.
Miten niin vanhaa? Rovaniemi hävitettiin maan tasalle 40-luvulla, vain muutama rakennus jäi tuhoamatta. Ne harvat ovat nyt kunnostettuja sekä suojeltuja, tietääkseni.

Repimisvuorossa on Korkalovaaran peruskoulu, valmistunut -57 arkkitehti Jorma Järven suunnittelemana. Historiikki kertoo Järven koulusuunnitelmissaan ottaneen nimenomaan huomioon lasten mittakaavan, luonnonvalon ja ympäristön.

Surullista, siitä on tullut yksi näitä homekouluja.
Miksi minä tästä kirjoitan? Tässä koulussa esikoiseni aloitti koulutaipaleensa muutettuamme Rovaniemelle. Minulle itsellenikin tämä rakennus on ollut tärkeä maamerkki kävellessäni tai pyöräillessäni kaupungille.





4 kommenttia:

  1. Sinne meni minunkin eka kouluni sitten...Hyvät muistot siitä oli. Kävin luokat 1-3 siellä, neljännelle muistaakseni jo päästiin ns. lähikouluun elikkä Vaaranlammelle. Siihen aikaan muuten opettajille oli asuntoja siinä koulun sivussa. Reksinä oli Sulo Asikainen, joka poltti piippua tauotta. Piippu kärysi puoli sammuksissa pöydänkulmalla myös luokassa. Eka ope oli iki-ihana äitihahmo Eila Ruokamo, mutta meistä lapsista koko puljun pomo oikeasti oli vahtimestari Torpan Kauko, jos nyt enää muistan nimen oikein...on siitä sentään 42 vuotta aikaa! Surkeaa nähdä tuo hävitys!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaukon muistan minäkin... Vaaranlammella alotti yhtäaikaa uudisrakennuksen kanssa kuopukseni, lienttekö olleet peräti samalla luokalla ; )

      Poista
  2. Tuollaista repimistä tarvittaisiin tännekin muutamiin kohteisiin, kun niin ovat homessa ja uutta tilalle. Oikein mukavaa vappua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simaa ja serpentiinejä sinullekin Sarppuseni : )

      Poista