Hae tästä blogista

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Rovaniemi skannaa pyörätiensä

Kevät on saapunut niin vauhdilla Rovaniemellekin ettei kamerani ole mukaan ehtinyt. Syyttävä sormi voisi osoittaa peilissä näkyvää hahmoa, sillä tuntuu olevan paljon muuta mielessä kuin kameran ulkoilutus.

Pyörätiet ovat sulaneet, harjakone on lakaissut talven hiekotushiekat ja vesisade huuhtonut pölyt pois. Polkupyörästä on pyyhitty talven pölyt, kumit pumpattu ja pyöräilykypärän kunto tarkastettu, enää vain tekosyyt voivat estää kameran ulkoilun!

Tämän aamun uutinen Lapin radiossa kertoo, että Rovaniemi skannaa pyörätiensä. Se kaipaa pyöräilijöiltä vinkkejä ongelmakohdista. Hyvä niin, niihin talkoisiin minäkin osallistun!


Rovaniemen kaupunki parantaa pyöräteidensä kuntoa. Pyöräteiden kunto on jo kartoitettu ja tärkeimmät pyörätiet aiotaan myöhemmin myös skannata. Tavoittena on tutkia Rovaniemen pyöräteiden päällysteiden ja rakenteiden kunto ja ohjata kunnossapidon resurssit ja toimet oikeisiin kohteisiin.

4 kommenttia:

  1. Meillä on pyörätiet aika karmeassa kunnossa, koska routa noustanut ne keskeltä huomattavan korkealle monena keväänä ja asfaltti sitä myöten halki monesta kohtaa. Eikä niitä sitten korjata. Saa ajella todella varovasti!

    Hyviä, turvallisia pyöräilykelejä ja se kamera mukaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talven jäljiltä remonttia kaipaa paitsi pyörätiet myös ainakin tämä pyöräilijä : )
      Sie olet saanut uudella kamerallasi hienoja kuvia!

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä jutulta! Asioihin tarttumiseltakin. Voi voi...kuka pyyhkisi talven pölyt musta...en ole muuten eläessäni koskaan edes pessyt fillariani, ei ihmekään, kun aina kaikki paikat retajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkö pölyttynyt ! höpön höpön sanon minä : )

      Poista