Hae tästä blogista

torstai 13. kesäkuuta 2013

Ranuan eläinpuistossa


Me Neuvokkaan vapaaehtoiset nousimme tilausbussiin ja teimme virkistysmatkan Ranuan eläinpuistoon. Sää oli epävakainen, joten jätin kameran suosiolla kotiin, luotin puhelimen kameraan...



Suurpetojen kuvausetäisyys ylitti puhelimen kameran mahdollisuudet tallentaa tarkkoja lähikuvia, mutta otinpa kuitenkin muutaman kuvan.

Karhu ja ahma ovat näillä korkeuksilla luonnossa poromiesten taholta ei-toivottuja asukkeja. 
Yksi karhuista makoili niin että näimme sen valtavan kokoiset tassut...ei tee mieli sanoa sille käsipäivää! Tuli mieleeni myös sanonta  'karhunsyleily', kaikenkaikkiaan vaikuttava ja kunnioitusta herättävä otus.
Ahman touhuja seurasimme tovin, sillä oli jotain suussaan (luu?) ja jota se kätki maahan kuin koira konsanaan. Se kätki saaliinsa, poistu pienen matkan päähän, mutta ilmeisesti se tunsi epäluottamusta meitä katsojiaan kohtaan ja palasi hakemaan saaliinsa parempaan talteen.
Kannattaa varata aikaa paitsi puiston kiertämiseen myös eläinten touhujen seuraamiseen!

Ranuan matkailun vetonaula jääkarhunpentu on kasvanut jo lähes emonsa kokoiseksi. Sitä ei tullut käydyksi katsomassa silloin kun se oli vielä pieni, vaikka siitä niin paljon puhuttiin mm. Lapin radiossa.

4 kommenttia:

  1. Hieno, tuo jääkarhukuva! Ei muissakaan toki mitään moitittavaa, mutta jääkarhu heijastuu niin mukavasti lammikossa ja ovat muutenkin ihan lelukarhun näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Famu! Yhä useammin jätän järjestelmäkamerani kotiin...Ranualla olisi ollut käyttöä teleobjektiiville monessa kohteessa, toisaalta ryhmänä liikkuminen asettaa rajoituksia kuvaamiselle.

      Poista
  2. Todella hyviä kuvia, sulla on hyyvä kännykkä! Niin ja taidat olla hyvä valokuvaajakin. OLi erittäin mielenkiintoinen tuo porkkananviljelysi -juttu! Aion kertoa siitä sisarelleni (mulla ei ole viljelysmaata, nyyh). Oikein mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kännykkä-riepuni ( hidastelee ja tekee omia temppujaan) on kuullut jo monta uhkausta saada ilmalento kohti vesilintua : ) Parasta siinä onkin varmaan kameran optiikka, Carl Zeiss!
      Hauskaa Jussia sinullekin ja muutenkin antoisaa kesää!

      Poista