Hae tästä blogista

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Vaaranlampi


Pitkään jatkunut lämmin sääjakso huipentui +31 Cº Rovaniemellä. Tässä lämmössa ei tee mieli lähteä pyöräilemään. Niin mukavaa kuin olisikin viilettää kilometrien pituista alamäkeä takaisin kotiin tulo olisi tuskien taival! Asialla on puolensa ja puolensa kun asuu korkealla vaaralla.

Illat ovat aivan ihania käveleskellä sinne tänne vailla päämäärää, aurinko on jo hiukan matalammalla eikä porota yhtä kuumasti kuin päivällä. Askeleet ohjautuvat milloin minnekin,  usein löytyy ennenkävelemätön polku tallattavaksi, aina löytyy jotain katseltavaa. Lämpö on houkutellut myös keskikesän tuoksut kulkijan aistittavaksi.  Mieleeni tuli nuoruuteni kesät ja rehevä vastaniitetyn heinäpellon tuoksu.
Eilen jalat veivät kulkijan Vaaranlammelle. Siellä on tänä kesänä enemmän elämää kuin vuosiin. Kylmästä alkukesästä huolimatta vesilintujen pesintä on onnistunut hyvin ja useita poikueita tapaa opettelemassa itsenäistä elämäänsä emon valvonnassa.

2 kommenttia:

  1. Lämmintä ja kaunista kesää on, kertakaikkiaan. Joinakin päivinä liiankin kanssa. Me emme saa koskaan oikein kultaista keskitietä näissä ilmoissa. Mutta nyt tulisi istua iltaisinkin ulkona ja nauttia! (mua kun ei edes paarmat tai sääsket lähesty)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pitkään jatkunut lämpöjakso tuo elävästi mieleeni marraskuisen Ghanan matkani. Olin siellä kolme viikkoa, mutta elää niissä lämpötiloissa....huh huh. Kyllä siellä paikallisillakin hiki virtasi : ) Lämpimät illat ovat luxusta meillä Suomessa!

      Poista