Hae tästä blogista

lauantai 11. lokakuuta 2014

Uusia tuulia

Rovaniemi on paljon muutakin kuin urheilu- ja koulukaupunki. Rovaniemi ottaa vastaan pakolaisia valtakunnallisesti asukasmääräänsä nähden pajon. Kansallisuuksia on paljon, ks. kuvan liput. Suurin osa on pakolaistaustaisia maahanmuuttajia, mutta myös ammattikorkeakoulu ja yliopisto on vetänyt vierasmaalaisia opiskelijoita. Kauppojen kassoilla vieraalla korostuksella suomea puhuva kassahenkilö on varsin tavallinen näky. Jopa uimahallissa opasteet ovat kolmella kielellä - suomi, englanti ja venäjä! Tosin uimahallin venäjänkieliset opasteet ovat ehkä tarkoitettu venäläisiä matkailijoita varten, joita Rovaniemellä liikkuu todella paljon.

Miksikö kirjoitin ylläolevan tekstin? Olen työntämässä päätäni monikulttuuriseen yhteisöön, Moninettiin. En vielä tiedä, mitä se tuo tullessaan ja milloin, mutta avoimin mielin jään odottamaan.

2 kommenttia:

  1. Moninetti? Jestas, joko taas on tulossa jotain uutta, mä olen kyllä totaalisesti pudonnut kaikista kyydeistä. Vai olet harrastanut rahanpesua, mäkin harrastin tässä kerran...tutkin vanhoja kolikoitani ja söin samalla jogurttia, no arvaa nyt, miten siinä kävi, heh. Rahanpesuksihan sekin meni.

    VastaaPoista
  2. Moninetti on kiinnostanut jo pitkään, nyt sitten tuumasta toimeen....kun se sukankudinkin taisi jäädä vaiheeseen : )

    VastaaPoista