Hae tästä blogista

perjantai 24. lokakuuta 2014

Ympäristöoppia

Rovaniemeläisiltä  kysytään kärsivällisyyttä liikkuupa sitten autolla, polkupyörällä tai kävellen. Meneillään on kaksi suurta tiehanketta joiden liikennejärjestelyt muuttuvat moneen kertaan työn edistyessä. Jos eilen kuljit paikasta toiseen sujuvasti tänään saat sormi suussa ihmetellä miten tästä pääseekään eteenpäin.
Nelostien muutamassa vilkkaimmassa risteyksessä on väliaikaisia  liikenneympyröitä, aluksi ne olivat kaksikaistaisia ja siellä täällä seassa työkoneita ja tiemiehiä...sekavaa, ahdasta  ja vaarallista. Ne saivat paljon negatiivista palautetta ja on sittemmin muutettu yksikaistaisiksi.

Näitä rakenteilla olevia kohteita on Rovaniemellä muuallakin.
Eksyin taannoin iltapimeällä valottomalla keskeneräisellä  tienpätkällä kaupungilta kotiin ajaessani. Toki tiesin missä olen, mutta mistä ihmeestä on tarkoitus kääntyä...monenlaisia mahdollisuuksia oli, pian huomasin ajavani uutta rakenteilla olevaa kiellettyä tietä....hmmphh...

Sama tapahtui toisaalla, sillä kertaa kävellen ja kirkkaalla päivänvalolla. Tähyilin mahdollisia jalankulkuväyliä jo etäältä lähestyessäni nelostietä, jonka toiselle puolelle aikomukseni oli päästä. Kiertelin muutaman maakasan ja sulkuaidan....pääsin kuin pääsinkin nelostien varteen ja kas - siellähän oli opaste! Siitä eteenpäin olikin helppo kävellä, aurinko paistoi ja Korkalovaaraan kiivetessä tuli mukavasti hiki : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti