Hae tästä blogista

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Rillumarei


Rovaniemen markkinaperinne kauppatorilla jatkuu vaikka myyntikojuja on vähän entisiin vuosiin verraten. Eirovanimeläisille kerrottakoon että Rovaniemen Wanhat Markkinat on ihan eri juttu, se pyrkii nimensä mukaan  tarjoamaan kansalle tuuulahduksen entisajoista festarihengessä.

Nyt meneillään olevat markkinat ovat nykyaikaistuneet monellakin tavalla. Virolaiset ja tummahipiäiset kauppaavat vaatteita ja astioita. Heidän tuotteensa erottaa selvästi yhdellä silmäyksellä meidän omasta tuotannostamme.



Aina pintansa pitävät tuotteet markkinoilla rinkeleitten ja kalakukkojen lisäksi. Kalan myynnissäkin on nykyaika astunut kuvaan, ei sitä ennen kylmäaltaista...

Vain ilmapallokauppiaat, helppoheikki ja torikuvaaja puutttuu.
Helppoheikin huutelua ei enää markkinoilla kuulu, mutta rovaniemeläisen muusikon hanuri viihdyttää markkinaväkeä kahvittelun lomassa.
Veikko Kinnunen on rovaniemeläisille tuttu monenlaisista kesätapahtumista.

Enpä malta olla muistelematta kaikkien varttuneempien muistoissa elävää viimeistä torikuvaajaa Valto Pernua. Hänellä oli teltta, jonka sisällä hän kuvasi asiakkaansa. Teltan ympärille oli asetettu nojalleen myytäväksi hänen omia maalauksiaan.

Valto Pernu Rovaniemen markkinoilla 1980  Kuva: Mervi Autti

http://www.valtopernu.net
Tässä linkki, joka kertoo Pernun elämästä ja saavutuksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti