Hae tästä blogista

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sadonkorjuuta



Syyskuu lähenee loppuaan, on aika katsoa ovatko satotoiveet toteutuneet. Puikulapotut tuottivat iloisen yllätyksen, ne ovat 'lisääntyneet ja täyttäneet maan' : )  Sopivan kokoisiakin ovat, kyllä kelpaa keitellä!



Kaali on selvästi myös syyskasvi, vaikka lehtikaali antoi satoa jo heinäkuussa se edelleen työntää uusia lehtiä. Niin myös ruusukaali. 'Ruusut' jäivät pieniksi, mutta olen napostellut niitä sellaisenaan, kaalilta maistuvat. Saattavat olla hyviä myös suolavedessä keitettynä ja voisulalla höystettynä.
Porkkanat ovat makeita ja parhaimmillaan sellaisenaan, en henno niitä keittää.

Rakuuna tekee siemeniä, pureskelin niitä uteliaisuuttani, voimakkaan makuisia olivat. Persilja ei viihdy yhtä hyvin ruukussa kuin avomaassa, loppukesästä kasvuvoima hiipuu, samoin nokkosilta. Nokkosia kasvaa siellä täällä takapihaa, mokomiakin (useimpien mielestä), mutta mie paan niitä pataan mielelläni. Olenpa kuivannutkin talven varalle.


Eikä sovi unohtaa puolukoitakaan.
Yleensä haluan nauttia marjat sellaisenaan, keittämättä, mutta tänä syksynä olen tehnyt tuoreella inkiväärillä maustettua puolukkahilloa. Kanelitanko sopii myös hyvin maustamaan puolukkaa.



En oikeasti ole kiinnostunut ruuanlaitosta enkä puutarhatöistä, mikä ei taida tuntua kovin uskottavalta edellisen valossa : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti