Hae tästä blogista

perjantai 17. elokuuta 2012

Aamutunnelmia

Amukahvi ja Lapin radio toimivat päivän avauksena Taivaanrannalla. Viimepäivinä olen saanut nauttia auringon sivuvalossa korostuvista nauhuksista, jotka ovat itsekin kuin auringonpaiste.
Ja kuin teemaan sopivasti radiossa puhutaan puutarhaviikonlopusta. Rovaniemellä esitellään julkisia puistoja, hautausmailla järjestetään opastettuja kierroksia ja onpa muutama yksityinenkin toivottanut tervetulleeeksi omaan pihaansa.
Omat kukkapenkkini ovat varsin ränsistyneessä kuosissa, kitkeminen ja kumartelu jäivät tältä kesältä sattuneesta syystä. Nurmikko sensijaan kukoistaa vastaleikattuna, kiitos naapureiden.

Siinä takapihalla tepastellessani nautin paitsi aamuvalaistuksesta myös äänimaisemasta. Kotini kätkeytyy  kallioiden, pienten suolämpäreiden ja suurten puiden  keskelle, jotka siivilöivät heräävän kaupungin äänet pehmeäksi huminaksi.
Naapurikerrostalossa on meneillään ikkunoiden vaihto. Purkuäänet ja yksittäiset huudahdukset tuovat eloa muuten tasaiseen huminaan, sainpa kuulla pienen laulunäytteenkin.
Että mie nautin näistä loppukesän aamuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti