Hae tästä blogista

perjantai 7. marraskuuta 2014

Paluu päiväjärjestykseen

Mindin vierailu Taivaanrannalla päättyi tältä erää. Minulla on muita kiireitä, joten Ilmari tuli äitinsä kanssa noutamaan sitä ja vie sen kotiin odottamaan isäntäperheen kotiutumista.
Ilmari on pian kolmivuotias vesseli. Pienessä lapsessa kasvu ja kehitys näkyy huimina harppauksina, kun harvakseltaan tapaamme. Keväällä mittailimme yhdessä uutta rakentailla olevaa tietä ja kesällä kävin ihailemassa Ilmarin taitoja potkupyörän hallinnassa. Noista Rovaniemen liikennejärjestelyistä vielä tässäkin yhteydessä sen verran, että niin Iippa  kuin Varpukin joutuivat kysymään ajo-ohjeita Taivaanrannalle. Ja he molemmat ovat paikkakuntalaisia!

Seurustelimme ensin sisällä ja kun tuli Ilmarin ja Mindin aika lähteä halusin vielä antaa Mindille tilaisuuden juosta ulkona niin että sen olisi mukava vaikkapa nukkua päiväunet odotellessaan.
Mindi-pirpana juoksenteli mahanalus jalkoja täynnä nenä maassa jäniksen jälkiä seuraten. Se ei irtoa vapaanakaan pitkäksi aikaa eikä etäänny kovin kauas ja lisäksi  sen luoksetulo on supernopea . Se muistaa myös kysyä joka polun risteyksessä menosuuntaa. Ja jälleen haluan korostaa miten tärkeää on koiranpennun tapakasvatus, joka alkaa jo pentulaatikosta! Mindin kohdalla se ei toteutunut ja siitä aiheutunut riesa on lähes mahdoton kokonaan häivyttää. Iippa on tehnyt valtavan suuren työn Mindin hallittavuudessa.
Mindin elämän alkutaipaleesta kirjoitin enemmänkin kesäkuussa 2012.

2 kommenttia:

  1. Mindi,se ihana tyttö <3. Tuli nähtyä,kun neiti "isosiskonsa" Tillin kanssa olivat täällä "etelässä" hoidossa.

    VastaaPoista
  2. Mindi on minun 'sukulainen'...ainoa koira jota enää tapaan epäsäännöllisen säännöllisesti. Muistuttaa paljon Iida-rouvaa käytökseltän - on niin kiltti ja ihana kuin vain ehtii ja osaa sen vilkkautensa puitteissa : )

    VastaaPoista