Hae tästä blogista

lauantai 27. marraskuuta 2010

Vierailulla emon "ravintolassa"


Olemme tässä vaiheessa maailmankuvan kasvattamisessa Keittiönurkkaus on emon ruokapaikka ja sieltä on turvallinen tutkia liukasta lattiaa. Avaruutta riittää lähteä kahteen suuntaan, kunhan uteliaisuus voittaa varovaisuuden.

Pentujen ruokailu tapahtuu vielä pentulassa, vaikka siisteyden puolesta niille voisi kattaa kyllä jo tännekin. Varsinkin pojat syövät kuin miehet; kuono kuppiin ja ylös vasta kun ruoka on syöty! Tytöt osaavat myös syödä hyvin, mutta eivät syö niin keskittyneesti. Tiitu on harventanut imetyskertojaan joten pienokaiset saavat jo kolme ateriaa päivässä pentumuonaa.
Siisteydestä vielä sen verran, että sanomalehti-WC on ahkerassa käytössä.  Myös olohuoneen puolella lattialla ollessaan pennut hakeutuvat hajun perusteella WC:n suuntaan hädän yllättäessä. Vahinkoja sattuu aniharvoin ja niistä otan täyden syyn kontolleni. Se edellyttää minulta suurta keskittymistä pentujen tarkkailuun, mutta pidän sitä tärkeänä perustana sisäsiisteyskasvatuksessa. Haluan antaa pennuille mahdollisimman suuret valmiudet selvitä rutiineista uusissa kodeissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti