Hae tästä blogista

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Takapihan kesää


Kesä on lähtenyt kasvun kannalta hyvään vauhtiin. Takapihalla kasvaa enimmäkseen monivuotisia kasveja, en ole tänä vuonna innostunut kesäkukista.



Yrttiruukussa ovat talvehtineet (Eetun hampaista huolimatta) rakuuna ja ruohosipuli ja lisäksi istutin kaupasta ostamani persiljaruukun sekä timjamin. Pidän kovasti sen tuoksusta. Yrttivalikoimaa täydentää vielä tilli ja basilika, vaikka jostain syystä olen aina epäonnistunut sen suhteen.
Taustalla sinisessä ruukussa on kaaliviljelmä, lehti- ja ruusukaalia. En ole ennen kasvattanut niitä, jännä seurata mitä niistä tulee. Kaikkein takimmaisena ämpärissä kaksi puikulapottua työntää vartta.

Kokeilin myös porkkanan kylvöä uudella tavalla. Keitin juoksevan kiisselin ja sen jäähdyttyä sekoitin siihen hiukan porkkanan siemeniä. Kiisseli kannuun ja siitäpä se olikin helppo kaataa maahan tehtyyn vakoon. Eikä tarvitse harventaa :)


Toukokuussa takapiha näyttää autiolta, ehkäpä se saa minut villiintymään hortonomiksi, luonteenomaista puutarhanhoito ei minulle ole.

Muutakin elämää takapihalla on, oravat ja linnut viihtyvät puissa. Varsinkin nyt kun rastailla on poikaset ne käyvät ahkeraan vetämässä matoja nurmikolta. Sitä on hauska seurata, ensin kuunnellaan pää kallellaan ja hops! terävä nokkasu maahan ja mato nokkaan. Ne keräävät useita matoja samalla kertaa ennenkuin vievät saaliin pesälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti