Hae tästä blogista

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kesän rehevyyttä

Kesä on edennyt jo heinäkuuhun, varhaiset kukkijat lopettelevat kukintaansa ja keskikesän lajit vuorostaan nousevaat ilahduttamaan.  Kasvun kannalta säät ovat olleet ihanteelliset, tarpeeksi lämmintä ja sopivasti sateita
























Hyötykasvikokeiluni on myös onnistunut mukavasti, kaalit rehottavat voimakkaina ja persiljakin viihtyy erinomaisen hyvin ruukussaan. Ämpärissä olevat kaksi puikulapottua työntävät vartta enemmän kuin tarpeeksi. Laitoin istutusvaiheessa kanankakkaa, siinä on nähtävästi liikaa typpeä perunalle, maanpäällinen osa rehottaa. Se alottelee jo kukintaa, jospa sinne mullan sisään kuitenkin kehittyisi parinkaan keiton verran iki-ihania Lapin Puikuloita!
Kukkapenkkiä kastellessani tein hauskan havainnon; yksi perunan varsi työntyi sulassa sovussa peurankellojen seasta! Myyrä varmaan teki omia viljelykokeilujaan keväällä joilloin maitopurkkiperunat olivat takapihalla esikasvatuksessa. Eilen lueskellessani takapihalla näin kaksi myyrää juoksemassa kiireenvilkkaa pitkin seinänviertä naapuripihan puolelle.
Porkkanat ovat myös hyvin kasvussa. Tosin en ole niitä koskaan ennen kasvattanut, en siis tiedä minkäkokoisia niiden pitäisi olla heinäkuun alussa, mutta virkeiltä ne näyttävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti