Hae tästä blogista

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ilmoja pitelee

Näillä pakkasilla en juurikaan viihdy ulkona, postilaatikolla piipahdan pikapikaa. Roskapussia ei tarvitse viedä jokatoinenkaan päivä joten päivät kuluvat enimmäkseen sisällä, viihdytän itseäni tietokoneella ja myös sukkia kutoen. Aamuisin tulee kyllä mieleen koiran ulkoiluttaminen : ) Se ei ollut koskaan vaikeata oli sää mikä oli, mutta  aika aikaa kutakin.
Säät puhuttavat yleisemminkin milloin yhytän tuttavan jossakin. Eikä vähiten liikennesää ja Lahdentien kolarisuma.
Juttelin ystäväni Ninan kanssa puhelimessa ja kuulostelin hänen mielipiteitään aiheesta. Nina on muun tekemisensä ohella ammattikuljettaja, ajokortissa ABCDE jotka ovat edelleen hyötykäytössä. Ammattilaisen mielipide on se vanha yksinkertainen:   sää- ja keliolosuhteiden mukainen nopeus, turvavälit ja ajokki kunnossa!

Sama aihe on puhuttanut myös meitä kuopuksen kanssa, joka hänkin on raskaansarjan autonkuljettaja. Liikenteessä vallitsee yleinen piittaamattomuus säännöistä ja määräyksistä, ajatellaanpa vaikka rattijuoppoja tai suojatiellä tapahtuvia yliajoja. Tasapuolisuuden nimissä säännöt koskevat myös jalankulkijoita.
Asennevammasta on tulossa tappava kansantauti.

Toinen asia, josta olemme kuopuksen kanssa puhuneet, on etteivät ihmiset enää oikeasti osaa ajaa.  Autokanta on uudistunut ja niiden turvallisuuteen on tullut tuntuvia parannuksia. Hyvä niin, mutta jos kuljettaja 'ulosmittaa'  ajokkinsa ominaisuudet nopeuden kustannuksella tulos on + - 0 .  Ja taas rytisee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti