Hae tästä blogista

tiistai 3. joulukuuta 2013

Alla kuuman auringon

Tämä pieni tyttö on viisivuotias Esta.
Aluksi hän vain tuijotti minua, muutaman tapaamiskerran jälkeen hän uskaltautui tökkäämään sormellaan ja siitä ei ollutkaan enää pitkä matka syliin.
Uusi hipaisupuhelimeni kiinnosti Estaa, hän oppi hetkessä katsomaan valokuvat siitä.
Eräänä iltana hän käpertyi syliini, ja kun aikuiset puhuivat keskenään paikallista twi-kieltä laulelin Estalle hiljalleen suomenkielisiä lasten lauluja.
Muutamaa iltaa myöhemmin sain hellyttävän vastalahjan häneltä. Kun aikuiset jälleen keskittyivät omiin juttuihinsa Esta kiipesi syliini ja lauloi minulle hyvin  hiljaisella äänellä...keskityin kuuntelemaan vain häntä ja olin onnellinen.

Taustalla oleva sininen rakennelma on paikallinen baari, n. 5x5 m kooltaan, maalattia ja ilmastointina raot seinissä, yhdellä sivustalla baaritiski ja siinä televisio. Tuohon tilaan sulloutui suuri joukko katselemaan Ghana-Egypti jalkapallo-ottelua, tunnelma oli lievästi sanoen tiivis ja äänekäs : )
Sain myös katsoa live-esityksen paikallisesta pelaamisesta, jota kuvasin puhelimen kameralla. Kuvauspaikka oli suojaisa syvennys, siksi kuvakulma ei ole kovin hyvä, mutta muuten olisin jäänyt pelaajien jalkoihin.

Pelikenttänä toimi baarin takana oleva aukio, epätasainen ja kuivuuttaan pölisevä. Peli keskeytettiin kentän halki kulkevan auton vuoksi ja jatkui kun tilanne rauhoittui ...

2 kommenttia:

  1. Ihana pieni laululinnun lahja! Ihan meni kylmät väreet.

    Juutuin nyt tähän blogiisi, jota luen takaperoisessa järjestyksessä. Ilmeisesti lisää Afrikan matkasta luvassa. En malta lopettaa.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa matkaseurakseni, kertomus alkaa marraskuun puolella jutulla Telefooni Afrikassa,

    VastaaPoista