Hae tästä blogista

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Sähköä, vettä ja matelijoita


Rakenteelliset ratkaisut olivat mielenkiintoisia, talon edessä betonilaatta on selvästikin suunniteltu ulkona suoritettaviin askareisiin. Ja myös suojaamaan sisätiloja jaloissa kulkeutuvalta hiekalta ja kuralta. Tuo edessä oleva maakaistale vettyi rankkasateessa liejuksi, johon kenkä upposi syvälle.

Myös ikkunaratkaisu oli erikoinen, ei lasiruutua vaan muoviset läpinäkyvät lamellit, ja niiden ulkopuolella rautaiset ristikot. Lamellit olivat auki jokainen yötä päivää, ja seinillä usein vilistelevät sisiliskot eksyivät toisinaan niistä myös sisälle. Onnekseni en ole basilli- enkä matelijakauhuinen : )

Matelijoista puheen ollen sain eräänä iltana tavata myös elävän pythonin!
Se tuotiin nähtäväkseni repussa, josta sen rohkea nuorimies nosti esille paljain käsin. Käärme oli moninkertaisessa solmussa ja kun se alkoi kiemurrella se sullottiin hyvin vilkkaasti takaisin reppuun!
En saanut siitäkään kuvaa, koska oli jo ilta ja pimeä. Näytös valaistiin matkapuhelimilla.

Vesihuolto oli myös varsin erilaista kuin mihin meillä on totuttu. Tässä neljän asunnon rivitalossa oli vesipiste vain yhteiskäytössä olevassa kylpyhuoneessa ja erillisessä vessassa, joka myös oli yhteiskäytössä.
Sähkö- ja vesikatkoja oli useita, sähköt palautuivat tunnin-parin odottelun jälkeen, mutta vesikatkot kestivät useita päiviä. Niinä päivinä vettä haettiin jostain suuriin saaveihin, joista sitä jokainen otti tarpeisiinsa kohtuudella.
Tuo pihalla näkyvä teline on vesisäiliö, jossa aurinko lämmitti veden. Kuumaa vettä ei ollut lainkaan ellei sitä kuumentanut kattilassa, mutta suihkuun kelpasi hyvin auringon lämmittämäkin vesi.
Juomavesi oli ostotavaraa, nuo muoviset puolen litran suuruiset vesipussit olivat käteviä käyttää. Vain pieni reikä nurkkaan ja siitä sitä voi valuttaa hammasharjaan tai mihin sitä sitten tarvitsikaan.
Ulkona liikuttiin aina vesipullo varusteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti