Hae tästä blogista

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Summa summarum

Matkailu avartaa, totisesti!
Afrikan matka on ollut paitsi matka uuteen maanosaan myös matka uuteen kulttuuriin. Ennakkoluulot ja  -asenteet kannattaa heittää romukoppaan jo ennen matkaa.
Ajattelutapa on tyystin erilainen kuin mihin olen tottunut täällä kylmässä pohjolassa. Kohteliaisuus ja vieraan huomioiminen oli ensialkuun suorastaan hämmentävää...kerta toisensa jälkeen tavattaessa kohteliaisuuskysymykset ja -vastaukset toistettiin... in English of course : ) Myös asioiden jakaminen ja yhteisöllisyys oli suorastaan käsin kosketeltavaa.
Silmiinpistävää oli myös kerjääminen ja kaupustelu.

Tuulihattuna olen joutunut suunnittelemaan ja keskittymään tähän matkaan ja sen valmisteluihin todella intensiivisesti. Oli otettava kello ja kalenteri ahkeraan käyttöön.
Se on ollut myös matka omaan sisimpääni. Haluanko toteuttaa unelmiani vai tyydynkö vain mukavaan ja vaivattomaan elämääni Taivaanrannalla?
Haluan elää nytku-elämää, en sitku! Nyt vielä kykenen tarttumaan eteen aukeaviin mahdollisuuksiin, kykenen haastamaan itseni ja sopeutumaan yllättäviinkin tilanteisiin. Kuten pankkiautomaatin nielaisemaan luottokorttiin.
Sekin todella tapahtui viikkoa ennen kotiinlähtöpäivää.
Paikallinen apu toimi kiitettävästi ja myös asian hoito teksitiviestein kotimaahan rauhoitti. Pystyin nauttimaan viimeisestä lomaviikostani täysillä.
Siitä harras kiitos teille lähipiiri!

"Mahdollisuutemme ovat rajattomat, kunhan päätämme toimia ilman turhaa arviointia" sanoo George Bernard Shaw mikä täten on tullut todistettua.

Uusia matkasuunnitelmia on jo vireillä, niiden toteutuminen on sitten eri juttu : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti